domingo, 11 de noviembre de 2007

Imatge del mes

La imatge del mes d'octubre ens porta a la desembocadura del riu Millars, al sud de la platja d'Almassora.
Fer click a les imatges per a fer-les més grans.

Desembocadura Riu Millars

Aquesta zona ha sigut tema d'actualitat ja que el GECEN (Grupo para el Estudio y Conservación de los Espacios Naturales) ha portat a la fiscalia el tema de les construccions il·legals dins de la mateixa desembocadura.

Segons fonts del GECEN, l'ajuntament d'Almassora es nega a reconèixer la gravetat del tema i com passa moltes vegades en temes relacionats amb la natura, fixen la mirada cap a un altre costat.

Els veïns de la desembocadura entren i ixen del riu amb els seus vehicles embrutant tot el llit del riu com si res. A més, està ple d'abocadors de fem per tot el tram final del llit i es van acumulant els matolls i la brutícia a l'espera que l'aigua s'ho emporte cap a la mar.

El més greu de l'assumpte és que encara segueix l'especulació i la construcció a la zona i que encara continuen al llit zones com el camp de tir. Després passa el que passa...

Algú hauria d'explicar a aquesta bona gent que si el riu Millars té una amplària tant gran a la desembocadura és perquè la necessita.
L'amplària actual del riu és consecuència dels processos erosius de les grans riuades que ha patit el riu, si és tan ample és perquè ha passat ple d'un costat a un altre, no té cap sentit construir a la desembocadura per molt ampla que siga.

També és preocupant la invasió de ciment i rajola que està patint aquest paratge natural pel fet que passen i viuen moltes espècies d'aus en la zona.
Aquesta senyal mostra el poc civisme d'algunes persones i el que és pitjor, el poc interès de la Generalitat en conservar i invertir en els espais naturals.

Senyal Goles del Millars

Esperem que la justícia es fique de la mà de la natura i puguem gaudir dels nostres espais naturals sense la presència humana.

Riu Millars

El llit sencer del riu és tant la part dreta de la carretera situada al centre de la imatge com la part esquerra.
Amb la construcció dels embassaments, l'agricultura de regadiu i l'augment general del consum d'aigua el riu en condicions normals només passa par la part esquerra de la imatge.

En un episodi de pluges torrencials és probable que tota la part dreta del llit (on hi ha una gran quantitat d'edificacions) quedara baix l'aigua.

Panoràmica llit del Millars

Naturatge

No hay comentarios: